Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema: Meisjes en jongens

Carla Overduin
Thema: Meisjes en jongens
Foto: ANP Photo

Een uitdagend thema! De hele week draait het om de verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes. Kleed het thema speels in, zeker met jonge kinderen hoef je het niet te ‘biologisch’ te maken. Ga echter ook geen vragen van de kinderen uit de weg. Belangrijk: zorg dat je tegengas geeft tegen clichés en rollenpatronen in het spel met de kinderen. Hoe kun je voor een geschikte aankleding van het kindercentrum zorgen?


• Speel creatief met de clichés. Maak tekeningen van jongens met een rokje en meisjes met een hamer in hun hand. Denk ook aan grappen zoals een affiche van een vrouwengezicht waar je een snor op tekent en hang er een mannengezicht naast, waarbij je hem grote oorbellen geeft.


• Is er een baby’tje geboren in de omgeving? Van een van de ouders, een pedagogisch medewerker, een buurvrouw van het kindercentrum? Deel dan de bekende beschuit-met-muisjes uit. Natuurlijk in de traditionele kleur roze of blauw. Misschien wil de moeder wel even op bezoek komen met de baby.

 

• Hang eenvoudige decoraties op, zoals roze en blauwe rokjes van papier, strikken, poppengezichten, beren, smileys met paardenstaartjes en snorren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.