Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Test om kindermishandeling te herkennen

Test om kindermishandeling te herkennen

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten heeft een test gelanceerd om kindermishandeling te leren herkennen. De test wordt de komende weken verspreid via een online campagne op onder andere Hyves, Nu.nl, Startpagina.nl en Viva.nl.

Bewuster en alerter
Veldhuijzen van Zanten maakte zelf als eerste de test: ‘Kindermishandeling is vaak onzichtbaar. Dat is een groot probleem, want veel slachtoffers krijgen ook geen hulp. We herkennen de signalen van kindermishandeling niet goed genoeg. De signalentest kan ons daarbij helpen’, aldus Veldhuijzen van Zanten. De Signalentest moet mensen bewuster en alerter maken op signalen. Vervolgens krijgen ze tips hoe ze tot actie over kunnen gaan door de signalen bespreekbaar te maken met de ouders en als dat niet lukt advies te vragen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Grote campagne
De signalentest is onderdeel van de campagne aanpak kindermishandeling. De komende dagen trekt een infoteam het land in met de signalentest. Op verschillende locaties kunnen mensen kennis maken met de test en worden ze aangespoord om de test te doen. Het infoteam voorziet geïnteresseerden daarnaast van informatiemateriaal en kan eventuele vragen beantwoorden.

Lees meer op watkanikdoen.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.