Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Teleurgestelde reacties na doorzetten bezuinigingen

Bezuinigingen

De Brancheorganisatie Kinderopvang is teleurgesteld en vakbond Abvakabo is verontwaardigd over het doorzetten van de bezuinigingen op de kinderopvang. Abvakabo waarschuwt voor een verslechtering van de toegankelijkheid van kinderopvang en nog meer verschillende gezichten op de groep.

‘Ondernemers stappen door de bezuinigingen over op meer flexcontracten en minder vaste contracten. Vertrouwde gezichten en ervaren krachten worden een zeldzaamheid in de kinderopvang’ aldus de Abvakabo op haar website.

Juist investeren
De FNV zal de boodschap dat er juist moet worden geïnvesteerd in de kinderopvang blijven bepleiten in Den Haag. De brancheorganisatie benadrukt dat zij de afgelopen periode op vele manieren en momenten heeft duidelijk gemaakt wat de grote, ongewenste gevolgen van de huidige en de toekomstige bezuinigingen zijn.

Vooruit kijken
Toch durft de brancheorganisatie ook vooruit te kijken. ‘Er is een stevig beeld neergezet van de sector en politici kunnen de geschetste gevolgen straks niet meer negeren’. Ze belooft  de opening die minister Asscher heeft geboden, door in het voorjaar van 2013 opnieuw te kijken naar de mogelijkheid om de bezuinigingen te stoppen, uiteraard niet zomaar voorbij te laten gaan.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang/ Abvakabo FNV
ANP Photo, Koen van Weel

1 REACTIE

  1. Vooral door bezuinigen! Deze regering maakt de kinderopvang, in welke vorm dan ook, hierdoor kapot.
    Behalve het zwarte cicuit want dat floreert!! Of we brengen de kinderen naar onze buurlanden.Kunnen zij voor onze kinderen zorgen!
    Hoezo kwaliteit?Hoezo veilig?Kinderen worden nu bij onprofessionele mensen achtergelaten. Mensen die niet ‘zichtbaar’zijn!
    Bezuinigen over de rug van kinderen! Schaam jullie!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.