Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Teeven in gesprek over veiligheid kindervakantiekampen

Veiligheid

Helaas zijn kindervakantiekampen en scoutingkampen in het verleden niet gevrijwaard geweest van misbruik. Ook hier is soms sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag en soms zelfs van seksueel misbruik door vrijwilligers. Staatssecretaris Teeven gaat daarom in gesprek met vrijwilligers van kinder- en scoutingskampen om te praten over een veilige omgeving voor kinderen.

In Veilige Handen
De Vereniging NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) stelt voor het project In Veilige Handen stappenplannen ter beschikking die vrijwilligersorganisaties helpen om de sociale veiligheid te vergroten. Onderdeel van het stappenplan is het verplicht stellen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers binnen de eigen organisatie.

Verplichte VOG
Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en organisator van circa 4000 kinderkampen per jaar, werkt sinds enkele jaren met een verplichte VOG voor haar vrijwilligers. Sinds begin 2012 wordt de VOG vergoed door het ministerie van Veiligheid en Justitie voor vrijwilligers van Scouting Nederland.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.