Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieregeling voor praktijkleerplaatsen

Marianne Velsink
Werken er stagiaires binnen uw organisatie of zijn er collega’s die werken en studeren combineren? Misschien heeft u dan recht op subsidie van het ministerie van Onderwijs.
Subsidieregeling praktijkleren.jpg
De subsidieregeling is vooral bedoeld voor groepen die moeilijk aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. - Foto: Free Images

De subsidieregeling praktijkleren moet werkgevers financieel ondersteunen als zij praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aanbieden. Dit zijn plekken die bezet kunnen worden door studenten, stagiaires, leerlingen of werknemers die een beroepsopleiding volgen naast hun werk. De subsidieregeling is vooral bedoeld voor groepen die moeilijk aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. Dit kan komen doordat ze tot een kwetsbare groep behoren bij wie jeugdwerkloosheid een groot probleem is. Of omdat ze een opleiding volgen in een sector waar een tekort is aan gekwalificeerd personeel. Ook richt de subsidieregeling zich op wetenschappelijk personeel.

Wilt u weten of u bij een student/ stagiair recht heeft op de subsidie? Bekijk hier de voorwaarden >>

Subsidieaanvraag

Vanaf 2 juni tot en met 15 september 2016 is er subsidie aan te vragen voor het huidige studiejaar 2015-2016. Er is in totaal ieder jaar 205 miljoen euro voor werkgevers beschikbaar. Het ministerie stelt dit bedrag al vanaf 2014 beschikbaar en doet dat zeker nog tot 2019.

Kosten van de begeleiding

De subsidie is een tegemoetkoming in de begeleidingskosten die een werkgever maakt bij het begeleiden van een leerling of student. Het geld kan ook worden gebruikt voor het begeleiden en betalen van een promovendus.  Het maximum is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De regeling werkt niet volgens het principe ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’. Het advies van het ministerie is om niet te wachten met aanvragen tot het laatste moment, maar het zo snel mogelijk te doen na afronding van de begeleiding.

Voorlichtingsbijeenkomst

Als u precies wilt weten hoe de subsidieregeling werkt, dan is het bekijken van een online seminar (duurt een half uur, gratis te bekijken met inlog) een aanrader. Hier wordt u bijgepraat over alle praktische zaken rond de aanvraag en de voorwaarden. De komende weken zijn er ook drie voorlichtingsbijeenkomsten over de regeling. Op dinsdag 17 mei in Zwolle, op woensdag 25 mei in Amsterdam en op donderdag 26 mei in Eindhoven. Lees hier meer over deze evenementen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.