Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor BBL-trajecten volledig besteed

BBL

De subsidie voor de Beroeps Begeleidende Leerweg die via het FCB beschikbaar is gesteld, is tot de laatste cent gebruikt. Tweeduizend BBL-trajecten bij 240 kleine en grote kinderopvangorganisaties zijn met de subsidie gefinancierd. Het FCB spreekt in haar nieuwsbrief van een mooie investering in de branche.

De middelen voor BBL-trajecten kwamen beschikbaar via het Europees Sociaal Fonds (ESF). De beschikbaar gestelde subsidie werd niet alleen ingezet voor BBL-trajecten in de kinderopvang, ook de welzijn- jeugdzorgsector konden van de subsidie gebruik maken.

Les- en boekengeld
Het geld kwam ten goede aan BBL-studenten op niveau 4. De werkgever kreeg eenderde van het les- en boekengeld terug. De loonkosten van de BBL’er vielen niet onder de subsidieregeling.  Het ziet er niet naar uit dat er voor dit schooljaar nog eens budget vrijkomt voor het financieren van  meer BBL-trajecten in de kinderopvang.

Bron: FCB
ANP Photo, ILVY NJIOKIKTJIEN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.