Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Strijd om talent barst los in sector’

Als gevolg van de nieuwe beroepskracht-kindratio voor baby’s zullen in de kinderopvang ruim 2.500 éxtra mensen nodig zijn. Het nieuws leidt tot onrust: de sector kampt nu al met een personeelstekort. ABN AMRO spreekt van een ‘strijd om talent’.

Vanaf

Registreren

2 REACTIES

 1. Dit is echt een dingetje alleen maar omtrent geld. Het argument dat er meer drukte op een babygroep is in mijn ogen echt kolder. 25 jaar geleden hadden we een gat in de lucht gesprongen als ze deze bkr toen hadden door gevoerd, nu ineens is het niet goed meer omdat het geld gaat kosten. Pff.

  • Jawel
   Opleidingen trainingen cursussen barsten in een soort creativiteit uit uit de denkrichtingen van grote mensen.

   Het kind centraal om meest niet wetenschappelijk georiënteerde producten op de markt te kunnen brengen. Te verkopen.
   En
   De vakbonden hebben dat mijnsinziens echt nog niet helemaal goed in beeld over welke belangen het gaat voor medewerkers.
   Werknemers laten zich opleggen de kursus de opleidingen te volgen naast de werkdruk en passie die haar beweegt om kleine kinderen op te voeden te verzorgen.
   Wat barst los over de rug van kleine kinderen en pmrs. Voor wie vraag ik ons af .Onbegrijpelijk dat zowel de branche organisaties als opleidingen zich laten aanjagen door de praxis van grote concerns die bepalen wat goed is voor kleine kinderen. 12 kleine kinderen in een lokaal met 2 leidsters in 2019 drie afhankelijk van het babygehalte..

   Onbegrijpelijk dat ontwikkelaars niet meer de kunst verstaan om aan te sluiten bij de ontdekkingsvreugd van kleine kinderen. Dat ze niet zien dat ze deze vertrappen door naief kinderen hun volwassen perceptie eigen te maken. Woordjes ophangen bij 3 jarigen. Kast.boek. doos. Of een dagritme als kaartjes met begrippen te ontwerpen.
   Voor taalontwikkeling..van kleine kinderen.
   Onbegrijpelijk naïef en verstoken van esentiele empathie intuïtie creativiteit vreugde…met hun voorbedachte verhalen woorden die leidsters en vervolgens kleine kinderen moeten reproduceren. Zeggen. En die kinderen doen hun best om het goed te doen voor de leidsters. Voor een compliment. Onbegrijpelijk want. ..
   Weet creëren klanten voor therapie. ..sociale wijkteams als die tenminste niet blijven hangen in hun procedure trein.
   Onbegrijpelijk geld verspilling waar het kind centraal gesteld is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.