Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sterrenschool Vereniging opgericht

Sterrenschool

De Sterrenschool is een begrip in de onderwijswereld en ook bij veel kinderopvangorganisaties. Het aantal Sterrenscholen in Nederland groeit snel. De groei leidt tot een behoefte om initiatiefnemers van Sterrenscholen samen te laten komen op een formeel platform. Op 27 maart wordt daarom de Sterrenschool Vereniging opgericht.

Sterrenschool Apeldoorn
In de nieuwe Vereniging zijn personeelsbeleid, organisatie, samenwerking en verantwoordelijkheid belangrijke thema’s. De Sterrenschool werkt nauw samen met kinderopvangorganisaties en andere instellingen voor kinderen. Het onderwijsrooster verschilt per kind. Ouders kunnen gemakkelijker schuiven met school- en opvangtijden, schoolvakanties staan niet bij voorbaat vast. Dit sluit aan bij de maatschappelijke behoefte van veel ouders naar flexibelere openingstijden van overheid en instanties. Apeldoorn loopt voorop met twee Sterrenscholen binnen de gemeente. De Sterrenschool in Zevenaar maakte een Youtube-filmpje waarin het concept nog wat verder wordt uitgelegd.

Tijdens de oprichting op 27 maart wordt ook het boek De Sterrenschool 2.2 ‘Naar een digitale doorbraak’ officieel gepresenteerd.

Lees op desterrenschool.nl meer over Sterrenscholen >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.