Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stemwijzer voor ouders

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht (15 maart) is er een stemwijzer gelanceerd speciaal voor ouders: StemWijsOuders.nl.
Dekker.jpg
Dekker lanceerde de stemwijzer samen met kinderen van Montessorischool Waaldorp.

De stemwijzer bestaat uit 17 stellingen die gaan over onderwijs, opvoeden, de verdeling werk en zorg en opvang. Volgens de initiatiefnemers, Ouders & Onderwijs en Voor Werkende Ouders komen deze thema’s onvoldoende terug in de algemene stemwijzers.

Onderwijs en opvoeding

Samen met kinderen van Montessorischool Waaldorp lanceerde staatssecretaris Dekker de stemwijzer en sprak met de kinderen over de stellingen. Dekker: ‘De verkiezingen draaien om heel veel thema’s, zoals veiligheid, zorg, belastingen en integratie. Maar natuurlijk ook onderwijs. Veel stemwijzers beslaan het hele palet, maar het is goed dat er nu ook een stemwijzer is die speciaal ingaat op onderwijs en opvoeding. Dat kan mensen die twijfelen nog helpen bij hun keuze.’ De staatssecretaris zou zelf willen dat er ook op de basisschool meer aan wetenschap, techniek en onderzoek wordt gedaan.

Bewuste keuze

Marjet Winsemius, directeur Voor Werkende Ouders, geeft aan dat het belangrijk is dat ouders een bewuste keuze kunnen maken voor een politieke partij op onderwerpen die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. ‘Wat vinden politieke partijen van langer verlof voor de partner na de bevalling? Zijn ze voor of tegen 4 dagdelen kinderopvang voor alle kinderen vanaf 2 jaar? Wat vinden ze van flexibel werken?’

Klik hier om naar de stemwijzer te gaan.

Bron: Ouders & Onderwijs / Voor Werkende Ouders

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.