Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stem op het beste muziekidee

Marianne Velsink
Welke muzikale activiteit zou jij met "jouw" kinderen op de groep willen doen? Stichting Muziek op Schoot schreef voor deze zomer een prijsvraag uit. Vijf muziekactiviteiten komen in aanmerking voor de prijs. De activiteiten zijn ingedeeld in twee categorieën professionals en praktijkdeskundigen. In de laatste categorie zijn ook kinderdagverblijven vertegenwoordigd.
Stem op het beste muziekidee
Foto: ANP Photo

De prijs staat in het teken van het Jaar van de Muziek. Stichting Muziek op Schoot schreef de prijsvraag uit die genoemd is naar Annie Langelaar. Deze muziekpedagoge werd honderd jaar geleden geboren en startte muzikale experimenten met peuters .

Genomineerden

Van alle genomineerde muziekactiviteiten staat een filmpje online. Er zitten leuke concrete ideeën tussen die je op je eigen groep kunt uitproberen. In de professionele categorie zijn genomineerd: De vier jaargetijdenboom van Saskia Beverloo en Vier aapjes op een stokje van Liselot ten Broeke. In de tweede categorie strijden Kinderopvang De Blauwe Kangoeroe, Jacqueline den Dekker en Kinderdagverblijf De Tuimelaar om de winst met creatieve, zelfbedachte muzikale activiteiten.

Prijs en stemmen

De winnaars van beide categorieën ontvangen 1000 euro waarvan ze de helft mogen besteden bij een kindermuziekwinkel en de andere helft aan scholing door een professionele muziekdocent. Stemmen kan nog tot vrijdag 8 november. Op zaterdag 9 november worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Bekijk hier de muziekactiviteiten en stem mee.

Activiteitentip: hoge en lage tonen

Kinderen kennen het onderscheid tussen hoge en lage tonen al vrij jong. Ze herkennen de zware stem van hun vader, de donkere blaf van de hond, het piepen van de magnetron en hoge kinderstemmen van hun vriendjes. Je kunt kinderen met allerlei activiteiten helpen dit onderscheid nog beter te leren maken. Enkele tips met hoge en lage activiteiten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.