Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sport en spel in de openbare ruimte

Pedagogisch medewerkers in Zeewolde worden bijgeschoold om bij het sporten en bewegen met bso-kinderen (meer) gebruik te maken van de openbare ruimte. Want de openbare ruimte verdient meer aandacht, vindt Paulien van den Hee van Sport & Cultuur in Zeewolde.
sport-en-spel-in-de-openbare-ruimte
Pixabay

Van den Hee heeft daarom een nieuw project opgestart, waarbij pm’ers bijgeschoold worden over de mogelijkheden van het stimuleren van bewegen in de openbare ruimte op de bso’s in Zeewolde. Dat meldt Zeewolde-Actueel.

Meer buitenspelen

Het doel achter dit project: aandacht geven aan stimulering van het gebruik van de openbare ruimte voor het buitenspelen zodat kinderen meer buitenspelen en meer beleving tijdens het buitenspelen krijgen.

Bijscholing pm’ers

De bijscholing bestaat uit diverse clinics, zoals speurtochten, bosspelen, het gebruik maken van spullen in de openbare ruimte, creatief in de natuur, duurzaam spelen en tikspelen. De pm’ers krijgen in de ochtend bijscholing over de mogelijkheden in de openbare ruimte, en in de middag wordt die kennis direct toegepast in verschillende uitdagende activiteiten voor de bso-kinderen.

Buurtsportcoaches

Om álle kinderen in Zeewolde kennis te laten maken met bewegen in de openbare ruimte, zijn er iedere week buurtsportcoaches van Sport & Cultuur te vinden op de speelpleinen.

Lees het volledige artikel hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.