Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Softwarespecialisten in de kinderopvang bundelen krachten

Softwarebedrijven Quebble en Nanny4all, die beide software ontwikkelen voor de kinderopvang, bundelen de krachten, om samen met een totaaloplossing te komen op het gebied van software voor personeels- en kindplanning.
softwarespecialisten-in-de-kinderopvang-bundelen-krachten
Foto: Quebble

Peter van Zijl (oprichter Quebble) en Marijn Kuijpers (oprichter Nanny4all) vinden dat complexe softwaresystemen het werken daarmee niet gemakkelijker maken. Daarom komen zij samen met één integraal systeem voor personeelsplanning, kindplanning, ouderportaal, medewerkersportaal en bijbehorende apps. Daarbij is speciaal aandacht voor gebruiksgemak.

(Uitzonderings)regels

Van Zijl: ‘Kinderopvang is een zeer specialistisch gebied, met zeer strikte regels op gebied van kwaliteit en financiën. Bovendien zijn er ontzettend veel uitzonderingsregels. Locatiemanagers van kinderopvangcentra zijn pedagogisch geschoold en hebben vaak weinig affiniteit met software. We weten dat als de software niet gebruiksvriendelijk is, gebruikers snel weer met lijstjes gaan werken. Het is dan vervolgens vreselijk veel werk om te controleren of de planning voldoet aan de Wet Kinderopvang. Zonde! Daarom hebben wij samen met onze gebruikers een systeem ontwikkeld met het oog op gebruiksvriendelijkheid.’ Quebble zal de verkoop, implementatie en ondersteuning van het systeem exclusief op zich nemen voor de Nederlandse markt.

Kind- en personeelsplanning

‘Het belangrijkste voor de gebruikers is de samenkomst van de kind- en personeelsplanning, inclusief de integratie van de Wet Kinderopvang’, legt Van Zijl uit. ‘Is er sprake van onder- of overbezetting? Men krijgt direct een seintje én suggesties om de planning aan te passen, waarbij rekening wordt gehouden met alle wet- en regelgeving en de vooraf ingestelde persoonlijke voorkeuren van de organisatie, bijvoorbeeld vaste gezichten en/of de compensatie-uren. Na een wijziging in de planning is iedereen real time up-to-date, intern en extern. Ouders blijven zo volledig up-to-date over de activiteiten van hun kind op de opvang, hebben zij toegang tot administratie en kunnen zij eventuele wijzigingen aanvragen. En melden zij hun kind af voor de dag? Zelfs de bso-chauffeur weet direct dat hij of zij niet opgepikt hoeft te worden.’

OuderApp

Voor ouders is er de OuderApp. Hier vinden zij o.a. de dagelijkse activiteiten van hun kind op de opvang, foto’s, facturen en contracten, en kunnen zij gemakkelijk hun kind ziekmelden, een extra dag aanvragen, of een dag ruilen.

Meer informatie: www.quebble.com

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.