Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Skar sluit zich aan bij de Korein Groep

Marianne Velsink
De overgangsperiode waarin de Skar Groep en Korein Groep mogelijkheden voor een samenwerking onderzochten, heeft zijn vruchten afgeworpen. Skar, de kinderopvangorganisatie die vooral actief is in Arnhem, sluit zich per 26 juni 2014 aan bij Korein, die voornamelijk opvanglocaties heeft in Eindhoven en omgeving. De samenwerking lijkt geografisch niet zo logisch, maar richt zich vooral op samenwerking in backoffice-processen.
Skar sluit zich aan bij de Korein Groep
Foto: ANP Xtra

De twee grote organisaties verwachten dat ze door hun samenwerking geld kunnen besparen dat weer ingezet kan worden om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Peter Notten, directeur van Korein: ‘Op deze manier kunnen we ouders, kinderen en samenwerkingspartners nog beter van dienst zijn en blijft de continuïteit van onze organisaties gewaarborgd.’

Skar blijft bestaan

Ouders, medewerkers en kinderen van Skar gaan op het eerste oog weinig merken van de aansluiting bij Korein. Anneke Bouwmeester, bestuurder van Skar Groep zegt dat de naam Skar, de locaties en de medewerkers op de groepen intact blijven. ‘Maar door de aansluiting bij Korein Groepen krijgen we een solide partij aan onze zijde waarmee we volle kracht vooruit kunnen.’

Korein Groep groeit

De twee kinderopvangorganisaties kennen elkaar al van het overkoepelende en landelijke netwerk KINDwijzer en ontdekten daar elkaars visie op kinderopvang te delen. Eind mei maakten de organisaties bekend de intentie te hebben om in sommige processen, voornamelijk in de overhead en administratie, samen te gaan werken. Dat leidde uiteindelijk tot de definitieve aansluiting van de Skar Groep bij de Korein Groep. De laatstgenoemde groeit door de aansluiting tot een organisatie met 230 locaties waar ruim 20.000 kinderen van 0 tot en met 16 jaar worden opgevangen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.