Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scriptieprijs kinderopvang 2015 uitgereikt

Net als andere jaren is ook in 2015 de landelijke kinderopvangscriptieprijs uitgereikt. De winnaar: Judith Kuiten met een scriptie over 21-eeuwse vaardigheden van pedagogisch medewerkers.
Scriptieprijs.jpg
De jury wees de afstudeerscriptie van Kuiten unaniem aan als winnaar van de prijs. Ze noemde de scriptie zeer degelijk

Welke 21-eeuwse vaardigheden heeft een medewerker van een integraal kindcentrum (IKC) nodig? Deze vraag beantwoordde Judith Kuiten, student aan de hbo-master Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam, in haar afstudeerscriptie. Met haar oplossing, een nieuw curriculum voor pedagogische beroepsopleidingen, overtuigde ze de jury van de landelijke Kinderopvangscriptieprijs.

Nieuw curriculum

De jury wees de afstudeerscriptie van Kuiten unaniem aan als winnaar van de prijs.  Ze noemde de scriptie zeer degelijk, zeer actueel en innovatief. De vertaling naar de beroepsopleiding is bovendien concreet. Kuiten werkt inmiddels met verschillende partners aan een nieuw curriculum voor de beroepsopleiding voor pedagogisch medewerkers. Het Kinderopvangfonds wil verder bespreken met Kuiten of het idee, met steun en facilitering door het fonds, verder uit te werken is.

Kinderen en rouw

De scriptie van Nina van Amsterdam, student aan de opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang van Hogeschool Fontys, kreeg een eervolle vermelding. Haar onderzoek richt zich op het afscheids- en rouwproces bij jonge kinderen die te maken krijgen met een zwaar traject van ongeneeslijke ziekte en overlijden binnen het gezin. Hoe kunnen professionals binnen de kinderopvang steun bieden aan deze kinderen? Van Amsterdam gaf al op meerdere locaties binnen haar stage-organisatie, met succes, workshops over dit onderwerp.

In 2014 won Sanne Respen de scriptieprijs met een onderzoek naar het programma Haus der Kleine Forscher. Hierbij staat het onderzoekend en ontwerpend leren van kinderen centraal. Lees meer

Scriptieprijs kinderopvang

De winnares van de scriptieprijs ontvangt 1500 euro. Juryvoorzitter Ruben Fukkink (hoogleraar kinderopvang en educatieve voorzieningen voor het jonge kind), reikte de landelijke scriptieprijs uit in de ridderzaal van kasteel Nyenrode. Dit gebeurde al eind november 2015.

Kinderopvangfonds

De Kinderopvangscriptieprijs is een initiatief van het Kinderopvangfonds en wordt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam georganiseerd. Het Kinderopvangfonds en de jury hopen dat de bekroonde scripties bijdragen aan het kinderopvangprofiel in hbo- en wo-opleidingen èn een steentje bijdragen aan innovatie van de Nederlandse kinderopvang.

Weblogs Judith Kuiten

Judith Kuiten schreef lange tijd weblogs voor Kinderopvangtotaal.
Lees hier haar weblogs terug >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.