Scholingseisen pm’ers in VVE-groepen aangescherpt

De eisen aan voorschoolse educatie worden aangescherpt. Beroepskrachten op VE-groepen moeten ook op 3F-niveau voldoen voor de onderdelen spreken en lezen. Vanaf 2018 worden de eisen voor een aanvullend certificaat voor Voorschoolse Educatie aangescherpt. Maar hoe zit het met de huidige medewerkers en wanneer is het 3F-niveau voldoende aangetoond?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Drie branche-organisaties (Sociaal Werk Nederland, Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang) spreken eigenaren en houders van kinderopvang- en peuterspeelzaalorganisaties bij in speciale informatiebijeenkomsten. Dat levert een hoop extra informatie op over de aanvullende eisen.

Zes aangescherpte eisen

De aanpassing van het Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie bestaat uit zes aangescherpte eisen. Dit zijn: een verhoogde taaleis voor de onderdelen spreken en lezen, aandacht voor voorschoolse educatie in het pedagogisch beleidsplan, een verduidelijking van de term beroepskracht VE, extra eisen voor het mbo deelcertificaat en scholingsbewijs Voorschoolse Educatie en tot slot moet er een opleidingsplan voor beroepskrachten in de voorschoolse educatie komen.

0
5590

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.