Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samen lezen: geef ‘Max en de Maximonsters’ cadeau

300.000 exemplaren van het prentenboek Max en de Maximonsters zullen vanaf vrijdag 18 juni in de Nederlandse boekhandels liggen voor slechts € 2,50 per stuk. Geef het boek cadeau aan de kinderen op de groep, of maak er een mooi voorleesavontuur van.
samen-lezen-geef-max-en-de-maximonsters-cadeau

Het prentenboek Max en de Maximonsters is het boek van 2021 van de voorleescampagne Geef een (prenten)boek cadeau. Het prentenboek is al 58 jaar een bestseller en vertaald in 40 talen. Wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. ‘Het is tijd om een nieuwe generatie peuters en kleuters met Max en zijn vrienden te laten opgroeien!’, vertelt Martha Baalbergen, voorzitter van het bestuur.

Vanaf vrijdag 18 juni

Vanaf vrijdag 18 juni 2021 is Max en de Maximonsters te koop voor slechts € 2,50 bij Nederlandse boekhandels. De prijs wordt laag gehouden om mensen te stimuleren dit boek niet alleen voor eigen gebruik te kopen (thuis of op de opvang), maar ook om het cadeau te geven. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo zorgen we er samen voor dat álle kinderen een mooie collectie eigen boeken krijgt. Zo krijgen bij Sinne Kinderopvang alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar Max en de Maximonster cadeau, meldt de organisatie.

Waar gaat het boek over?

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam… Hoe loopt dit af?

Een miljoen kinderen

In drie jaar tijd zijn meer dan een miljoen kinderen bereikt met de campagne. Daarmee is de doelstelling van de samenwerkende partijen en ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ gehaald. ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ steunt het Leesoffensief en hoopt dat ook dit jaar minstens een half miljoen kinderen de gekozen campagneboeken ontvangen van gulle gevers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.