Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam opent online informatiepunt kinderopvang

Kinderopvang

Ouders en ondernemers kunnen met hun vragen over kinderopvang voortaan terecht op een speciale website: rotterdam.nl/kinderopvang. Hierop staan alle opvanglocaties en VVE-groepen in de gemeente met aanvullende informatie over de locaties en een link naar de inspectierapporten.

Wachtlijsten
In Rotterdam zijn er al 400 kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Wethouder Hugo de Jonge op Radio Rijnmond: ‘Ouders hebben met deze website in één oogopslag zicht op welke locaties er zijn, wat de kosten zijn, wat de capaciteit is en wat de verschillen tussen locaties zijn.’ Ook in Rotterdam zijn de wachtlijsten nagenoeg verdwenen. Ouders hebben dus iets te kiezen, maar weten nog niet waar ze uit kunnen kiezen.

Starters
Tegelijk richt de website zich ook op ondernemers. Volgens wethouder De Jonge is het aantal opvanglocaties in Rotterdam, ondanks vraaguitval, ongeveer gelijk gebleven. Wel ziet hij veel verschuivingen: locaties die sluiten en veel starters. De site biedt vooral voor die laatstgenoemde groep informatie over vereiste vergunningen en wet- en regelgeving om een nieuwe locatie op te mogen zetten in de gemeente Rotterdam.

Bron: RTV Rijnmond
ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.