Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam krijgt meldpunt voor misstanden kinderopvang

Marianne Velsink
Rotterdam stelt een meldpunt in waar misstanden in het onderwijs en de kinderopvang gemeld kunnen worden.
maandelijks-opvanggegevens-delen-verplicht-eerste-kamer-stemt-in-met-wetswijziging
Foto: AdobeStock

Dit meldt RTV Rijnmond. Ouders, leerlingen en beroepskrachten kunnen daar hun klachten kwijt over, bijvoorbeeld, discriminatie, radicalisering en intimidatie.

Tentamenfraude

Aanleiding voor het meldpunt zijn misstanden bij opleidingen van ROC Zadkine. Daar werd tentamenfraude gepleegd. Docenten en een teamleider stonden het toe dat leerlingen mocht oefenen met opgaven en antwoorden van officiële tentamens. 41 leerlingen zouden daardoor bevoordeeld zijn.

Motie

Leefbaar Rotterdam diende daarop een motie in voor de invoer van het meldpunt die de raad ondersteunde. Als ouders of professionals hun klachten delen, worden ze via het meldpunt verwezen naar de juiste instanties. Scholen en kinderopvangorganisaties zijn van het meldpunt op de hoogte gebracht.


Organisaties met meer dan 50 werkzame personen zijn, ook in de kinderopvang, wettelijk verplicht een interne meldregeling voor klokkenluiders te hebben. Hoe werkt dit? Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.