Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robert M. vraagt of hij beroep kan intrekken

Robert M. heeft dinsdag volkomen onverwacht gevraagd of hij zijn hoger beroep op dit moment kan intrekken. M. vroeg dat tijdens het verhoor van een getuige-deskundige.
Robert M. vraagt of hij beroep kan intrekken
Foto: ANP Photo

Het hof heeft hem gezegd dat hij eerst met zijn advocaat moet overleggen. Volgens M. is dat niet nodig. Hij laat zich dinsdag niet bijstaan door zijn vaste koppel advocaten, Wim Anker en Tjalling van der Goot. Hun kantoorgenoot Evert van der Meer zit naast hem in de zaal. Het hof maakt momenteel het verhoor van de getuige-deskundige af.

Meer belangen

Volgens persraadsheer Bianca de Poorter is het aan het gerechtshof om te beslissen of de zaak in hoger beroep moet worden doorgezet. ‘Er zijn meer belangen dan die van M. Ook het Openbaar Ministerie is in beroep.’

Vergevorderd

De Poorter betwijfelt of het hof een wens tot plotselinge beëindiging van het proces zal inwilligen. ‘De behandeling van de zaak is al vergevorderd.’ Het hof heeft al enkele dagen proces achter de rug. Het hof kan, aldus De Poorter, wel vaststellen dat M. geen belang meer heeft. ‘In dat geval zou het hof hem niet ontvankelijk kunnen verklaren in zijn hoger beroep.’

Grote schade

Richard Korver, advocaat van een grote groep betrokken ouders: ‘Mijn cliënten hopen dat Robert M. door de verklaring van de getuige-deskundige is gaan inzien dat de schade die hij heeft aangericht zeer groot is. Je zou kunnen denken dat hij daardoor nu zijn hoger beroep wil staken.’

Ouders
Korver benadrukt dat hij nog niet alle ouders heeft kunnen spreken. ‘Van degenen die ik wel heb kunnen raadplegen, is een aantal overvallen door deze plotselinge wending. Een andere groep, de overgrote meerderheid, zal blij zijn als er vandaag nog een punt achter de zaak gezet kan worden.’ Formeel hebben Korver en cliënten geen stem in deze kwestie. Wel kan het hof Korver vragen hoe hij erover denkt.

Hoger beroep

Justitie eiste vorig jaar de maximale straf tegen M.: 20 jaar cel en tbs. De rechtbank legde 18 jaar en tbs op. Het OM was daar tevreden mee, maar stelde toch hoger beroep in, vooral omdat Robert M. dat had gedaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.