Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Robert M.: ‘Ik heb nooit om pedoseksuele gevoelens gevraagd’

Robert M.: 'Ik heb nooit om pedoseksuele gevoelens gevraagd'

Robert M. ziet zijn pedoseksuele gevoelens als een vloek. Dat zei hij woensdagmiddag tijdens zijn verhoor door de rechtbank. ‘Ik noem het simpelweg een vloek, omdat ik er nooit om heb gevraagd. Ik heb het opgelegd gekregen.’ Hij sprak van ‘de kaarten die ik uitgedeeld gekregen heb’.

Onderdrukt

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak zei dat hij zijn gevoelens lang heeft onderdrukt, maar dat hij er uiteindelijk toch aan heeft toegegeven. Naar eigen zeggen moest hij ‘24 uur per dag, 7 dagen per week’ zijn ‘eigen bewaker’ zijn. ‘Ik heb het 10 jaar volgehouden. Ik vraag me af of iemand anders in mijn plaats dat langer had gedaan.’

Lees alle artikelen over de rechtszaak van Robert M. in ons dossier >>

Lotgenoten
M. vergeleek zijn contact via internet met andere pedofielen met kankerpatiënten die steun bij elkaar vinden. ‘Het lotgenotencontact helpt heel veel.’ En: ‘Het was niet iets wat ik met de huisarts kon bespreken.’ Overigens heeft M. dat op zeker moment wel gedaan. Hij wilde een middel om zijn seksuele aandrang te onderdrukken, maar de huisarts zou hem niet serieus hebben genomen. Had hij dat wel gedaan, dan zou ‘veel ellende’ voorkomen hebben kunnen worden.

Tips
De rechtbank hield M. woensdag onder meer een chatgesprek voor waarin hij iemand anders tal van tips gaf over hoe diegene kinderen kon misbruiken zonder dat de ouders het merken. Niet gepakt worden is tot aan zijn arrestatie een prioriteit geweest in het leven van Robert M.

Foto’s
Het maken van foto’s en filmpjes van het misbruik was een manier om een tijdje van kinderen af te blijven. M. bezat een gigantische collectie beeldmateriaal, deels door hemzelf gemaakt. De zelfgemaakte beelden heeft hij voor een deel aan geestverwanten doorgegeven, maar dezen zijn volgens hem of overleden of opgepakt. Zo’n 100 foto’s en 5 filmpjes zwerven nog op het internet, aldus M. ‘99 procent van de ouders kan wat dat betreft gerust zijn.’

M. maakte gewag van een ongelukkige jeugd, die werd bepaald door drankzuchtige ouders die weinig om hem gaven.

ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.