Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regeling voor gewerkte uren ouders over 2020 verruimd

De koppeling gewerkte uren voor het recht op kinderopvangtoeslag in 2020 wordt verruimd. Dit vanwege de sluiting van de kinderopvang tijdens de eerste lockdown.
Diego Cervo / Fotolia

Ouders hebben per maand tot maximaal 230 gewerkte uren recht op kinderopvangtoeslag. Het aantal uren kinderopvang dat voor toeslag in aanmerking komt is normaal gesproken gekoppeld aan het aantal gewerkte uren van de minst werkende ouder.

Dit bedraagt dan 140% van de gewerkte uren bij dagopvang en gastouderopvang (0-4 jaar), en 70% van de gewerkte uren bij buitenschoolse opvang en gastouderopvang (4-12 jaar).

Normen losgelaten

De normen van 140% en 70% worden voor 2020 losgelaten. In plaats daarvan komen werkende ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag voor het maximum van 230 uren kinderopvang per kalendermaand voor die maanden waarin zij arbeid verrichten. Deze maatregel is tijdelijk en is alleen van toepassing in het 2020.

Voor meer informatie: zie het wijzigingsbesluit Kinderopvangtoeslag 2020.

De noodopvang moet worden uitgebreid, zodat ouders die niet thuis kunnen werken hun kind naar de opvang kunnen brengen. Dat vinden zeven ouderorganisaties. Lees hier het hele verhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.