Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Regeldruk in de kinderopvang uitgelicht

Met het vierogenprincipe, de continue screening en de verplichte meldcode kindermishandeling, neemt de regeldruk in de kinderopvang alleen nog maar meer toe. De Volkskrant zette de belangrijkste regels voor kinderopvangondernemers op een rij. De lange lijst geeft een aardige indruk van regelgeving in de kinderopvang.
Regeldruk in de kinderopvang uitgelicht
Foto: ANP Photo

Vierogenprincipe

Registreren

1 REACTIE

  1. Wij als ondernemers in de kinderopvang moeten ons de vraag gaan stellen of de gehele sector als zodanig geen vuist dient te maken tegen de afbrokkeling van de kinderopvang. Zeker daar de BRANCHEVERENIGING die dient op te komen voor onze sector geen enkele actie ondernomen heeft om de teloorgang tegen te gaan. Ze hebben in het verleden en nog steeds vanaf de zijlijn toegekeken, en niets ondernomen. Ook BOINK die de belangen van de ouders dient te behartigen hebben toegekeken en de zwaardere eisen steeds aanvaard.
    Wat hebben we dan aan deze organisaties,NIETS. We zouden zoals de Belgen nu doen samen actie ondernemen door b.v enkele dagen een algemene sluiting te gaan bewerkstelligen. Zodat de overheid inziet hoe belangrijk en wat de kinderopvang voor de gehele economie betekent.
    Ik ben nooit een voorstander geweest van staking maar er moet iets gebeuren om de miljarden investeringen niet verloren te laten gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.