Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raad voor de Kinderbescherming onder de loep

Raad voor de Kinderbescherming onder de loep

De Raad voor de Kinderbescherming wordt de komende tijd stevig tegen het licht gehouden. Een bijzondere leerstoel jeugdbescherming aan de universiteit van Utrecht zal de komende vijf jaar onderzoek doen naar de taken en verantwoordelijkheden van de raad bij het ingrijpen in gezinssituaties. Dat hebben de betrokken instanties vrijdag bekendgemaakt. De raad benadrukt dat het initiatief voor het onderzoek van de instelling zelf komt.

Waar ligt de grens?
Volgens de raad is er steeds vaker discussie over wanneer nu wel en wanneer niet moet worden ingegrepen. ‘Maar waar ligt de grens?’, aldus Marie-Louise van Kleef, directeur van de Raad voor de Kinderbescherming. ‘Verwacht de samenleving een terughoudende overheid of moet er juist vaker in gezinssituaties worden ingegrepen?’

Te bont
Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie onderschrijft de bevindingen van Van Kleef en stelt dat nieuwe wetenschappelijke inzichten nodig zijn over al dan niet ingrijpen bij ouders die het bij de opvoeding van kinderen te bont maken. Het onderzoek staat onder leiding van hoogleraar Ido Weijers.

Bron: ANP
Foto: Stock,xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.