Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prominenten lezen kinderen voor bij ontbijt

Voorleesontbijt

 

Veel bekende Nederlanders namen woensdagochtend op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen voor één keer plaats op kinderstoeltjes om de allerkleinsten voor te lezen.

Met Het Nationale Voorleesontbijt begint ’s ochtends de tiende editie van de Nationale Voorleesdagen, een campagne om het voorlezen aan kleine kinderen te stimuleren.

Prinses Laurentien
PvdA-leider Diederik Samsom, de presentatrices Eva Jinek en Tooske Ragas en minister Ivo Opstelten behoren tot de prominenten die kleuters en peuters een verhaal zullen voorlezen. Prinses Laurentien is zoals elk jaar ook van de partij. Zij brengt een bezoek aan de Brede Buurtschool De Krullevaar in Den Haag.

Nog 100 nachtjes slapen
Tot en met 2 februari zijn er overal in het land activiteiten waarbij bekende en minder bekende Nederlanders zullen voorlezen. Centraal daarbij staat Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman, dat dit jaar is uitgeroepen tot het Prentenboek van het Jaar 2013.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting CPNB en is een initiatief van de Stichting Lezen.

Bron: ANP
ANP Photo, Lex van Lieshout

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.