Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proefberekening maken kinderopvangtoeslag 2014

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg ik terug in 2014? Het is een vraag die veel ouders bezighoudt. Hebben de investeringen in de kinderopvangtoeslag effect op de hoogte van de kinderopvangtoeslag in 2014? Het is nu mogelijk om een proefberekening te maken op de site van de Rijksoverheid.
Proefberekening maken kinderopvangtoeslag 2014
Foto: ANP Photo

Vooral ouders met een hoger inkomen gaan er in 2014 op vooruit. Waar de hoogste inkomens geen kinderopvangtoeslag kregen in 2013, krijgen ze dat in 2014 wel weer, ook voor het kind met de meeste opvanguren. Ouders met een inkomen van 47.812 euro of meer krijgen volgend jaar een hogere bijdrage voor het kind met de meeste opvanguren.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Nieuw is dat ouders in 2014 de kinderopvangtoeslag binnen drie maanden nadat het kind naar de opvang gaat, moeten aanvragen. De overheid adviseert ouders niet te lang te wachten met de aanvraag omdat na die drie maanden het recht op kinderopvangtoeslag vervalt.

Zelf kinderen op de kinderopvang? Maak hier een proefberekening voor 2014

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.