Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plenair Aletta Smits

Congres Rondom de Stagiaire
Plenaire lezing Aletta Smits, directeur De Loef Training en Advies
Het Puberbrein, 15.40 uur

Hoe je het ook wendt of keert: tot ons 25ste is ons brein nog in ontwikkeling en zijn we wetenschappelijk gezien nog niet volwassen. De stagiaire die jij dus op de groep of in de klas hebt, is dus nog in volle ontwikkeling. Herkenbaar? Aletta Smits zet de feiten over het puberbrein op een rij en geeft op humoristische manier antwoord op veel voorkomende vragen over het (puber)brein.

‘De overgang van een scholier/student naar een stage is groter dan wij volwassenen denken. Mijn lezing focust zich op wat er met de puber gebeurt als hij zijn persoonlijke identiteit opeens moet matchen met een professionele identiteit.

Wat vraag je eigenlijk echt van een puber als je haar vraagt een ander truitje aan te trekken en hem vraagt binnen zijn pet af te zetten. Het zijn geen rare vragen, en vanuit de organisatie gezien ook helemaal niet onterecht. Maar voor de puber is het een persoonlijke strijd: zijn eigen identiteit en zijn manier om die uit te drukken in kleding, of conformeren aan een professionele identiteit die hij nog aan het ontwikkelen is?

De grote vraag is natuurlijk of we wel zo nodig moeten aansluiten op het puberbrein. Passen wij ons aan aan hun nog niet volledig volgroeide brein of moeten we de stagiaires en studenten gewoon klaarstomen voor een volwassen maatschappij die geen boodschap heeft aan het bioritme van een puber?’

Aletta Smits is directeur van De Loef Training en Adviesbureau. Naast deze training over het puberbein biedt het bureau ook trainingen over presenteren, communiceren, verkoopgesprekken voeren, cultuurverandering, telefoontraining en nog veel meer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.