Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plan voor verbetering kinderopvang Caribisch Nederland

Staatssecretaris Tamara van Ark heeft een meerjarenplan getekend voor het versterken van de kinderopvang in Caribisch Nederland. Er wordt onder meer geïnvesteerd in het scholen van pm’ers.
AdobeStock

Tijdens haar bezoek aan Saba, Sint Eustatius en Bonaire tekende de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het programma Bes(t) 4 Kids. Dat is een samenwerking tussen de drie eilanden, die bekend staan als BES-eilanden, en de ministeries SZW, OCW, VWS en BZK.

‘Ongelooflijk belangrijk’

Van Ark nam een kijkje bij verschillende kinderopvanglocaties tijdens haar bezoek. ‘Ik heb tijdens deze bezoeken van heel dichtbij gezien dat goede en betaalbare kinderopvang ongelooflijk belangrijk is op de eilanden. Kinderen leren sociale vaardigheden aan in een veilige omgeving en krijgen er een warme maaltijd. En ouders hebben de handen vrij om aan het werk te gaan, waardoor ze meer inkomen kunnen verwerven. Dat is hard nodig, want veel mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Gezamenlijk gaan we er nu de schouders onder zetten om het programma tot een succes te maken. Daarbij bekijken de partijen per eiland wat er nodig is om de kwaliteit en toegankelijkheid van de opvang te verbeteren.’

Betaalbaar en kwaliteit

Het doel van de samenwerking is het realiseren van kwalitatief goede en toegankelijke dagopvang en buitenschoolse opvang op de eilanden. De focus ligt op het bieden van voor ouders betaalbare opvang en het creëren van een veilige en zorgzame omgeving voor kinderen tot en met twaalf jaar. Er wordt onder meer geïnvesteerd in het scholen van werknemers in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.