Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Peuterspeelzaal moet alle kinderen plek bieden’

De Brancheorganisatie voor Welzijn, MOgroep, maakt zich zorgen om vijftien procent van de kinderen met (taal)achterstanden die nu door wachtlijsten bij de peuterspeelzaal buiten de boot dreigen te vallen. Volgens de branchevereniging geeft ongeveer de helft van de speelzalen nu geen voorrang aan deze doelgroepkinderen. Deze kinderen beginnen dus met een achterstand aan de basisschool.
'Peuterspeelzaal moet alle kinderen plek bieden'
Foto: ANP Photo

De

Registreren

1 REACTIE

  1. Dat juist de kinderopvang de aangewezen partij is, is preken voor eigen parochie. Met name VVE Peuterspeelzalen werken al jaren nauw met het basisonderwijs samen zitten veel dichter op het (taal)achterstanden beleid, de doorgaande leerlijn en hebben doorgaans VVE geschoold en gecertificeerd personeel, terwijl de kinderopvang veel commerciëler acteert en VVE certificering/diepgang/overdracht en dagelijkse samenwerking met basis onderwijs veelal ontbreekt. Door het schrappen van ‘belasting subsidie’ is het verdienmodel van de kinderopvang onder druk komen staan maar zou het nu ineens de wachtlijsten oplossing zijn. Je zou ook kunnen overwegen de VVE gecertificeerde peuterspeelzalen meer uren VVE te laten draaien door bijvoorbeeld de middaggroepen weer open te laten stellen. Het is verbazend dat VVE eerst een kwaliteitsnorm betrof waar de (lagere) overheid stevig beleid op heeft ingezet en onder druk blijkt alles kennelijk vloeibaar wordt en kwaliteitseisen door de bezuinigingen net zo makkelijk bijgesteld worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.