Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuters en de peuterspeelzaal

Peuters en de peuterspeelzaal

Peuters en de peuterspeelzaal

Een ieder heeft natuurlijk z’n eigen voorkeur, maar dat peuters zich in een interessante fase van hun leven bevinden, daar zijn we het wel over eens. Ze ontdekken zichzelf, ze ontdekken de wereld om hen heen en ontdekken hun eigen grenzen en kunnen.

Denk je aan peuters, dan denk je ook meteen aan de peuterspeelzaal. Peuterspeelzaalleidsters weten als geen ander hoe ze peuters spelenderwijs kunnen uitdagen in onder andere taal, sociale omgangsnormen en beweging. Maar het peuterspeelzaalwerk is flink in ontwikkeling en zal met de harmonisatieplannen steeds dichter naar de kinderopvang groeien.

De eerste Daltonpeuterspeelzaal is een feit. Twee dagdelen per week maken peutertjes kennis met een aantal Daltonprincipes zoals samenwerken en zelfstandigheid.

De nieuwe Wet OKE is in aantocht. Deze Wet houdt een aantal veranderingen in voor peuterspeelzalen. Een informatief artikel over de toekomst van het peuterspeelzaalwerk

Peuters en conflicten. Aan ieder conflict zit twee kanten, maar hoe moet jij als leidster met conflicten omgaan en hoe los je ze het beste op?

Sesamstraat blijkt perfect aan te sluiten bij de ontwikkeling van kinderen in de peuterfase, maar hoe kun je de karakters Bert, Ernie, Tommie en Koekiemomster in de praktijk gebruiken?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.