Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ton Leeggangers nieuwe voorzitter Korein

Ton Leeggangers is per 1 september de nieuwe bestuursvoorzitter van Korein Groep B.V. Hij volgt Peter Notten op, die zich vijftien jaar inzette voor de Eindhovense kinderopvangorganisatie.
Ton-Leeggangers-Korein-Groep.jpg
De nieuwe bestuurssvoorzitter van Korein Groep Ton Leeggangers. - Foto: Korein Groep

In december 2016 werd bekend gemaakt dat Notten het stokje over zou dragen aan Leeggangers. ‘De afgelopen vijftien jaar heeft Peter Notten Korein Groep B.V. ontwikkeld tot een maatschappelijke speler op nationaal niveau voor het verrijken van kindontwikkeling. Dankzij zijn visie, bevlogenheid, kwaliteiten als bestuurder en als belangenbehartiger is in de afgelopen jaren veel tot stand gebracht’, laat de Eindhovense kinderopvangorganisatie Korein in een persbericht weten.

KINDwijzer

Peter Notten is niet alleen vanwege zijn functie bij Korein Groep een bekende in de kinderopvangbranche. Hij was ruim acht jaar (2006-2015) voorzitter van KINDwijzer, een landelijk netwerk van maatschappelijke kinderopvangorganisaties.

Adviseur

Notten blijft verbonden als adviseur van RIJKT (kenniscentrum toegepaste pedagogiek), onderdeel van Korein Groep. ‘RIJKT heeft de ambitie om uit te groeien tot een landelijk expertisecentrum voor toegepaste pedagogie. Mooi om daar mijn expertise en netwerk voor in te blijven zetten’, liet Notten eerder al weten.

Kennis

Ton Leeggangers is sinds oktober 2012 lid van de Raad van Bestuur van Korein Groep B.V., waar hij veel kennis opdeed van de kinderopvangbranche en een breed netwerk opbouwde. Voordat hij bij Korein Groep in dienst trad was Ton Leeggangers actief in de zakelijke dienstverlening, als adviseur en interim manager binnen (semi-)publieke en private organisaties op de gebieden strategieontwikkeling, cultuurontwikkeling en bedrijfsvoering.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.