Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders zedenzaak willen als slachtoffer worden erkend

Ouders

Volgens de rechtbank zijn de ouders van misbruikte kinderen in de Amsterdamse zedenzaak geen slachtoffer, maar advocaat Richard Korver wil dat dit in het hoger beroep door het Hof wel erkend wordt. Hiermee hopen 45 ouderparen dat ook zij een schadevergoeding kunnen afdwingen.

De Volkskrant somt een aantal zaken op waar een schadevergoeding voor ouders op zijn plek zou zijn: de vervanging van een bank waarop een kind is misbruikt, de niet gewerkte uren van ouders door de zedenzaak en het terugbetalen van het oppasgeld terwijl er nooit opgepast is. Dat laatste heeft Robert M. zelf ook toegegeven.

20 jaar cel
De rechtbank heeft al een schadevergoeding aan de kinderen toegekend van in totaal 830.000 euro. De staat heeft dit bedrag voorgeschoten. Het OM heeft daarnaast een straf uitgesproken van 20 jaar cel. Hier is Robert M. tegen in beroep gegaan.

Anonieme slachtoffers
Korver, de advocaat van de ouders, hoopt dat het Hof dezelfde anonimiteit voor de slachtoffers garandeert als de rechtbank heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw twee vrouwelijke aanklagers op de zedenzaak gezet. Het gaat om Ineke van Beuningen en Marianne Bakker, die beiden ervaring heben met jeugd- en zedenzaken.

Lees ook: Planning van proces Robert M. besproken

Bron: De Volkskrant
ANP Photo, Aloys Oosterwijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.