Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders schamen zich voor hoofdluis kinderen

Ouders schamen zich voor hoofdluis kinderen

Ouders schamen zich als hun kinderen hoofdluis hebben. Zij voelen zich hier zelf voor verantwoordelijk en ergeren zich aan ouders die geen voorzorgsmaatregelen nemen. Vorig jaar maakte het RIVM bekend dat maatregelen als het wassen van beddengoed, knuffels, jassen en het stofzuigen van de auto niet helpen tegen het bestrijden van luizen. Toch zijn dit wel de manieren waarmee ouders een luzenplaag proberen te voorkomen. Dit blijkt uit een onderzoek van Kien in opdracht van Prioderm (leverancier op het gebied van hoofdluisbestrijding ).

Nationale Luizendag
Deze week, op woensdag 29 februari is het Nationale Luizendag. Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis (LSH) wil hiermee onder de aandacht brengen op welke manieren kinderen wel luisvrij gemaakt en gehouden kunnen worden. LSH wil ouders erop wijzen continue te controleren en hun kinderen één keer per week goed te kammen. Ouders zijn tevreden over de rol die scholen spelen in de bestrijding van luizen. Acht op de tien ouders in het onderzoek zijn positief. In totaal deden 500 personen aan het onderzoek mee.

Meer weten over luizen?
Kijk op luizenradar.nl >>
Kijk op de website van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis >>

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.