Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oud-imam veroordeeld om fraude kinderopvangtoeslag

Oud-imam Abdullah Haselhoef is tot 2,5 jaar celstraf veroordeeld vanwege fraude met kinderopvangtoeslag. De man gaat in hoger beroep.
gavel-1238036-639x427.jpg
De imam wordt ook wel 'nepimam' genoemd. - Foto: Free Images

Dit meldt De Volkskrant. De oud-imam zou gefraudeerd hebben met kinderopvangtoeslag met zijn gastouderbureau Family House in Den Haag. Hiermee zou hij de Belastingdienst zo’n twee miljoen kinderopvangtoeslag te hebben opgelicht. Het OM eiste in 2013 al drie jaar gevangenisstraf tegen Haselhoef wegens fraude met zijn gastouderbureau in Den Haag. De rechtbank oordeelde destijds dat het OM ten onrechte uit ging van illegale praktijken en had de verdachte niet mogen vervolgen. Het gerechtshof nam een andere beslissing en verwees de zaak terug naar de rechtbank. Die veroordeelde Haselhoef tot twintig jaar cel. Daartegen gaat de man nu in hoger beroep.

‘Nepimam’

Haselhoef werd omarmd na de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Hij werd spreekbuis voor de Nederlandse moslims, en deed in accentloos Nederlands het woord in de media. Een paar jaar later daalt zijn populariteit om een uitspraak over homoseksuelen en blijkt hij slechts een paar cursussen te hebben gevolgd voor hij benoemd werd tot imam. Het levert hem de bijnaam fop- of nepimam op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.