Oprichters BVOK: Wij zijn geen antipartij

De kinderopvangbranche is een derde branchevereniging rijker: De Branche Vereniging Ondernemers in de Kinderopvang (BVOK). Waarom was het nodig om nog een derde vereniging op te richten in een toch al verdeelde sector? De oprichters vertellen. ‘Het normaal moet weer terug’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Ongeveer 70 procent van de kinderopvangaanbieders is eigen ondernemer. De overige organisaties zijn stichtingen en gastouderopvang. Een groot deel van de kleine ondernemer is geen lid van een brancheorganisatie. ‘De belangen van deze grote groep (kleine), eigen ondernemers wordt eigenlijk nergens goed vertegenwoordigd’, vindt René Wardenaar. Hij is één van de zes initiatiefnemers van de BVOK en al dertig jaar directeur/eigenaar van kinderopvangorganisatie De kinderkorf/De korfkidz in Amstelveen en Diemen.

Liquiditeitsproblemen door IKK

De zes directeur/eigenaren vonden elkaar in hun zorgen rond onder andere de cao en de Wet IKK.  Wardenaar: ‘Ik en veel andere ondernemers zien al langer dat

0
645

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.