Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oppositie heeft alternatief bezuinigingen

Oppositie heeft alternatief bezuinigingen

In het bezuinigingsvoorstel van de PvdA, SP, D66 en GroenLinks wordt 1,3 miljard euro bezuinigd zonder te korten op kinderopvang, onderwijs, veiligheid en inburgering. Dit voorstel presenteren de partijen volgende week als minister Jan Kees de Jager zijn eigen begroting presenteert met hierin juist wél flinke bezuinigingen op kinderopvang.

‘Slecht voor de arbeidsparticipatie van vrouwen’
PvdA, SP, D66 en GroenLinks bezuinigen in totaal 1,3 miljard euro terwijl het CDA en de VVD met gedoogsteun van de PVV 3,2 miljard euro bezuinigen. De bezuiniging op de kinderopvangtoeslag moet in 2015 450 miljoen euro opleveren. Voor de rest snijdt het kabinet in het ambtelijk apparaat en potjes voor nieuw beleid. De oppositiepartijen vinden dat de bezuinigingen op kinderopvang slecht zijn voor de arbeidsparticipatie en emancipatie van vrouwen in Nederland.

Bezuinigen op defensie
Liever bezuinigen ze op Defensie (het gevechtsvliegtuig JSF), door de winstbelasting voor grote bedrijven niet te verlagen en meer te besparen op subsidies van het ministerie van Economische Zaken en door het samenvoegen van ministeries. De oppositiepartijen willen verder de ‘doorwerkbonus’ schrappen en daarvoor in de plaats de fiscale arbeidskorting verhogen. Volgende week, als minister Jan kees de Jager over de begroting voor volgend jaar spreekt, dienen de partijen hun alternatief bezuinigingsvoorstel in.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.