Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Openbaar ministerie eist 25.000 euro boete na ‘dood door schuld’ kinderopvang

Een vierjarig meisje is vorig jaar om het leven gekomen door laakbaar gedrag van een kinderopvangorganisatie, aldus het Openbaar Ministerie. Het meisje raakte in maart 2020 zwaar gewond doordat tweebranddeuren bovenop haar vielen. Ze overleed dezelfde dag nog aan hersenletsel.
© LeoPatrizi / Getty Images / iStock

Het ongeluk gebeurde in een pand aan de Wilhelminastraat in Steenwijk. Daar werden werkzaamheden uitgevoerd. De branddeuren stonden tegen een muur in de gang en zijn omgevallen terwijl het meisje met haar broertje aan het spelen was. 

Coronacrisis

In het pand bevinden zich een basisschool, buitenschoolse opvang en kinderopvang. Vanwege de coronacrisis waren er alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen aanwezig. De Inspectie SZW is destijds een onderzoek gestart.

Inmiddels is in de rechtbank in Zwolle 25.000 euro boete geëist tegen de betrokken kinderopvangorganisatie wegens dood door schuld. Dat meldt het AD.

Lees ook: Meisje omgekomen bij ongeval kindcentrum Steenwijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.