Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onrust school Lisse over plaatsing jongetje

seksueel

Ouders van kinderen op de Sint-Josephschool in Lisse verzetten zich tegen de plaatsing van een kind dat eerder op een andere school ‘grensoverschrijdend gedrag van seksuele aard’ heeft vertoond.

De Sophia Stichting, waar beide scholen onder vallen, beraadt zich nu op de situatie. Dat heeft Peter Bongaerts van de stichting woensdag gezegd na een bericht hierover in De Telegraaf.

Informatiebijeenkomst
Het 6-jarige jongetje zat eerder op de Jozefschool in Hillegom. Daar werd hij in het voorjaar geschorst wegens zijn gedag. Op zijn beoogde nieuwe school in Lisse was dinsdagavond een informatiebijeenkomst voor de ouders, maar die gingen in groten getale voor de plaatsing liggen omdat zij gevaren en bedreigingen voor hun kinderen zien.

Veiligheidsplan
Volgens Bongaerts was behandeling voor het kind geregeld en lag een veiligheidsplan klaar. De ouders in Lisse gaven echter aan dat het kind het op de school niet prettig zou krijgen.

Besluit
Het bestuur van de Sophia Stichting neemt deze week een besluit over de kwestie. De Sophia Stichting voor katholiek basisonderwijs is het schoolbestuur van 23 basisscholen in de Duin- en Bollenstreek.

Bron: ANP
ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.