Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online kick-off over Media Ukkie Dagen 2023

De Media Ukkie Dagen 2023 vinden plaats van vrijdag 24 tot en met vrijdag 31 maart. Het thema van deze editie is ‘Balans: Bewegen met media’. De campagne over mediaopvoeding richt zich op (professionele) opvoeders van kinderen van 0 tot en met 6 jaar oud. Op donderdag 19 januari 2023 vindt van 9.30 tot 10.30 uur de online kick-off plaats.
online-kick-off-over-media-ukkie-dagen-2023
Foto ter illustratie via Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Met als doel: kinderen gezond laten opgroeien met media. Maar hoe vind je de balans tussen mediagebruik en andere activiteiten? Tussen stilzitten en actief bezig zijn? Daarover gaat de campagne in 2023: balans vinden in bewegen mét media. Hoe lezen, luisteren en kijken kinderen naar media? Op welke manier help jij als kinderopvangprofessional om kinderen in beweging te laten komen met media?

Terugblikken naar de Media Ukkie Dagen van 2022? Lees dan: Media Ukkie Dagen 2022: hoe begeleid je kinderen in de digitale wereld?

Kick-off 19 januari 2023

Allerlei werkvelden delen gedurende de Media Ukkie Dagen inspiratie en geven richting en concrete tips in de zoektocht naar balans, voor een gezond en actief mediagebruik. Ga jij als kinderopvangprofessional ook in die beweging mee? Sluit dan aan bij de online kick-off van de campagne op donderdag 19 januari 2023 van 9.30 tot 10.30 uur. Leer over de mogelijkheden voor het mediagebruik binnen jouw gastouderopvang of kinderopvangorganisatie en ervaringen en plannen voor aankomend jaar met collega’s. Aanmelden voor de kick-off kan hier >>

Niet alleen oudere kinderen maar ook jonge kinderen maken gebruik van digitale media, zoals een filmpje kijken op de tablet of videobellen met opa en oma. Dit mediagebruik kent voordelen, maar kan ten koste gaan van beweging. Daarom komt het Trimbos-instituut met een nieuw advies, dat kinderopvangprofessionals helpt om jonge kinderen te begeleiden en ouders te adviseren. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.