Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek wachtlijsten kinderopvang

Onderzoek wachtlijsten kinderopvang

Eén dezer dagen ontvangen kinderopvangorganisaties een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek naar wachtlijsten in de kinderopvang. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Radbout Universiteit Nijmegen in samenwerking met Pelosa en in opdracht van het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen).

Wel of geen capaciteitsuitbreiding
Meedoen aan het onderzoek betekent tegelijkertijd inzage in nuttige informatie over wachtlijsten. De resultaten van het onderzoek maken duidelijk of capaciteitsuitbreiding verstandig is en hoe die uitbreiding het beste kan worden aangepakt. Daarnaast geeft het inzicht in de lengte van de wachtlijsten per gemeente. Het Ministerie van OCW gaat de resultaten van het onderzoek gebruiken om kinderopvangorganisaties gerichter te steunen bij capaciteitsuitbreiding.

Oplossingen
Op hoelangisdewachtlijst.nl kun je je aanmelden voor het onderzoek. In de brief staat de gebruikersnaam en het wachtwoord om de vragenlijst te kunnen starten. Naast deze  vragenlijst worden directies van instellingen gevraagd om mee te werken aan een verdiepend onderzoek waarin meer aandacht is voor de oorzaken, gevolgen en oplossingen van wachtlijsten.

Vragen over het onderzoek? wachtlijstonderzoek@its.ru.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.