Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar werkdruk pm’ers

De SP start een onderzoek naar hoe pm’ers de onrustige tijden in de kinderopvang branche ervaren. Er wordt hen onder andere gevraagd naar de werkdruk en de kwaliteit van de opvang.
onderzoekpm.jpg
Pm'ers wordt gevraagd om hun mening te geven over onder andere de arbeidsomstandigheden en werkdruk. - Foto: Fotolia

In de kinderopvang is er de afgelopen jaren veel veranderd. Er zijn miljoenen euro’s in de sector geïnvesteerd, maar er is ook bezuinigd. Daarnaast zijn er verschillende programma’s gestart om de kwaliteit en de veiligheid te verbeteren. Wat betekenen al deze veranderingen voor het personeel op de werkvloer? Hoe kijken zij naar de toekomst van de kinderopvang? Op basis van deze vragen start SP-Kamerlid Tjitske Siderius een onderzoek onder medewerkers in de kinderopvang: ‘Zij weten als geen ander hoe de kinderopvang ervoor staat.’

Ontwikkelrecht voor peuters

Het onderzoek vraagt de mening van het personeel over de arbeidsomstandigheden, de werkdruk, de kwaliteit en veiligheid van het opvangen van kinderen. Daarnaast wordt ook de mening gevraagd over inhoudelijke onderwerpen als integrale kindcentra, het zogenaamde ontwikkelrecht voor peuters en de financiering van het stelsel van kinderopvang. Ook de toekomst van de kinderopvang komt aan bod.

Yoga mindfulness zorgt dat je minder snel in de stress schiet op je werk. De expert geeft een paar oefeningen die je als pm’er tijdens je werk kunt uitvoeren. Klik hier voor de 5 oefeningen>>

De resultaten van dit onderzoek onder werknemers in de kinderopvang worden voorgelegd aan de regering en het parlement. Uit de resultaten hoopt de SP ook conclusies te trekken over hoe het anders en beter moet.

Klik hier om de vragenlijst van dit onderzoek in te vullen (sluitingsdatum: 15 april)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.