Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Onderzoek naar effect bezuinigingen op aantal gewerkte uren

Onderzoek naar effect bezuinigingen op aantal gewerkte uren

Staatssecretaris

Registreren

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Kinderopvang per uur afnemen lijkt een mooi ideaal.. echter de kosten blijven voor een organisatie gelijk (je moet toch de hele dag open en daarop personeel inzetten), ouders gaan per uur betalen, dus de inkomsten gaan omlaag… dat match niet met elkaar, hierdoor zal de prijs van de kinderopvang omhoog moeten ,wat weer niet ideaal is, omdat de kinderopvang al zo duur is en steeds duurder wordt. Ouders moeten steeds meer zelf betalen en krijgen steeds minder toeslag terug. Het mooiste zou zijn om de dagen en dagdelen te handhaven en EXTRA uren per uur af te kunnen nemen. Zo heb je een win-win situatie voor zowel de organisatie als de ouders.

  3. Een toezegging die naar mijn idee mosterd na de maaltijd is! Berekeningen worden gebasseerd op periodes van 2005 tot 2009. Actuele cijfers lijken er niet of nauwelijks te zijn. Vanaf 2009 hebben meerdere wijzigingen en bezuinigingsrondes plaats gevonden. Het lijkt alsof alleen cijfers worden gehanteerd die in het straatje van de minister passen. Cijfers m.b.t. vraaguitval, wanbetaling, failliet gaan van organisaties spreken voor zich, maar worden niet meegewogen. Vervolgens wordt er wel onderzoek gedaan naar de hoogte van de uurprijs binnen de kinderopvang.
    Het beperkt niet alleen de arbeidsparticipatie van vrouwen, maar ook van de huidige en toekomstige (vooral vrouwelijke) medewerkers binnen de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.