Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM eist 3,5 jaar cel tegen zedenverdachte Ens

OM eist 3

Tegen de 51-jarige Jan R. uit Ens is dinsdagmiddag voor de rechtbank in Lelystad 3,5 jaar cel geëist. De voormalige eigenaar van kinderdagverblijf ‘Onze boerderij’ in Ens wordt verdacht van misbruik en ontucht met 11 minderjarige kinderen.

Massahysterie
Tien van de 11 kinderen zaten op de opvang, waar een deel van de ontuchtige handelingen zou hebben plaatsgevonden.  Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dat 18 van de 42 maanden voorwaardelijk worden opgelegd. Jan R. heeft tijdens de rechtszaak herhaaldelijk aangegeven onschuldig te zijn. Hij verwees naar de Amsterdamse zedenzaak die vlak voordat hij werd opgepakt in december 2010 uit was gekomen en denkt het slachtoffer te zijn van massahysterie.

Insmeren met olie
Naast de verklaringen van de slachtoffertjes die op de bso zaten (de jongste is vijf jaar), heeft een nicht van Jan R. aangifte gedaan van misbruik. Zij is inmiddels 25 jaar, maar verklaart hoe haar oom haar onder de douche en op bed heeft misbruikt toen ze tien en twaalf jaar oud was. Kinderen noemen in hun verklaring dat ze zich moesten insmeren met olie. Ook zou Jan R. zichzelf bloot hebben laten insmeren. Twee meisjes beweren dat hij aan hun geslachtsdeel gezeten zou hebben. Op de computer van de verdachte zijn enkele foto’s gevonden waarop kinderen uit het kinderdagverblijf met afgezakte onderbroeken te zien zijn. R. verklaart dat dat per ongeluk gebeurde tijdens het stoeien.

Proeftijd
Ook wil het OM dat R. een extra lange proeftijd van 5 jaar krijgt, waarin hij geen contact heeft met minderjarigen. In die periode zou hij een behandeling moeten volgen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Verwacht wordt dat zo’n behandeling lang zal duren, omdat R. niet vindt dat hij iets fout heeft gedaan. Hij ontkent alle beschuldigingen.

Volgens het OM maakte R. op grove wijze misbruik van het vertrouwen dat de kinderen en hun ouders in hem stelden.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.