Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie protocol Kinderopvang

Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is opnieuw gewijzigd. In de nieuwste versie (3 september 2020) zijn een aantal regels gewijzigd, met name rondom het quarantainebeleid van kinderen.
iStock

Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen per 2 september is het protocol kinderopvang aangepast. Bekijk hieronder de wijzigingen op een rij:

  • Het quarantainebeleid voor kinderen die terugkomen uit een land met een oranje/rood reisadvies is aangepast. De nieuwe richtlijn is dat alle kinderen tot en met 12 jaar wel naar kinderopvang en school mogen.
  • Vanwege vragen die spelen in de media over ventilatie van met name scholen, is er een verwijzing opgenomen naar de al bestaande RIVM-richtlijn Binnen- en buitenmilieu voor de kinderopvang. Hierin staan o.a. adviezen over luchten en ventileren.
  • Er zijn wat tekstuele wijzigingen doorgevoerd, zoals:
    De formuleringen over de regels ten aanzien van het thuis blijven wanneer een huisgenoot klachten heeft zijn aangescherpt, waaronder de verduidelijking dat een kind of personeelslid pas thuis hoeft te blijven als de huisgenoot “koorts (38°C of hoger) en/of benauwdheidsklachten” heeft. Als de huisgenoot alleen verkouden is, geldt dit niet.
  • Ter volledigheid wordt in het protocol genoemd dat ouders, die vanwege klachten die passen bij het coronavirus en het wachten op de testuitslag thuis moeten blijven, hun kinderen niet zelf mogen brengen of halen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.