Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe subsidie voor vakantie-aanbod VE-peuters

Het ministerie van OCW stelt opnieuw een subsidie beschikbaar voor een vakantie-aanbod voor peuters met een VE-indicatie. Er is in totaal 10,7 miljoen euro beschikbaar. VE-aanbieders kunnen subsidie aanvragen voor inhaal- en ondersteuningsprogramma's in de zomer- herfst- en kerstvakantie in 2021.
© Krakenimages.com / stock.adobe.com

De beschikbaarheid van de subsidie wordt gemeld in een brief van minister Slob. De bepaling dat er tenminste 5 peuters moeten deelnemen aan de activiteiten is gewijzigd: er moeten nu minimaal 3 peuters deelnemen. Een aanvraag voor de meivakantie is niet mogelijk.

Op korte termijn wordt de regeling gepubliceerd en gaat het aanvraagloket open.

Positieve ervaringen

In 2020 was ook subsidie beschikbaar voor extra aanbod in de schoolvakanties. Op basis van de positieve ervaringen van VE-aanbieders hebben de brancheorganisaties BK en BMK een brief gestuurd aan de minister, waarin werd aangedrongen op een tweede aanvraagmogelijkheid voor alle schoolvakanties in 2021.

Daarbij is het verzoek gedaan om de bepaling los te laten dat minimaal 5 peuters moeten deelnemen, omdat dit met name in kleine dorpskernen niet haalbaar is. Dit verzoek is dus gehonoreerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.