Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe oppas-app in Amsterdam

Marianne Velsink
De in België populaire oppas-app airBsit is vanaf nu ook verkrijgbaar in Amsterdam. De app heeft in de stad in twee weken tijd al meer dan duizend gebruikers.
Oppasapp Amsterdam.jpg
‘In veel Amsterdamse gezinnen hebben beide ouders overvolle agenda’s

De app is bedoeld als hulpmiddel voor ouders om snel en eenvoudig een oppas te vinden. De app gaat uit van aanbevelingen van vrienden die hun favoriete babysitters onder de aandacht kunnen brengen. Volgens de bedenkers van de app, twee Belgische moeders, voelt een aanbeveling via een vriend als heel vertrouwd voor ouders.

Waarom Amsterdam?

In België is de app vooral in trek bij moeders in Brussel en andere grote steden. Meer dan 25.000 ouders gebruiken de tool inmiddels. Na deze succesvolle start, vonden de initiatiefnemers Donatienne en Geraldine dat de volgende missie Amsterdam moest zijn. ‘Amsterdam is een jonge, vooruitstrevende en kindvriendelijke stad met veel expats, waar de deeleconomie floreert’, vertelt Rosa, die zich als Amsterdamse bij de twee Brusselse moeders heeft aangesloten. ‘In veel Amsterdamse gezinnen hebben beide ouders overvolle agenda’s, dus er is behoefte aan airBsit’. Als Amsterdam succesvol wordt, willen de dames de app uitbreiden voor heel Nederland.

Betalen

De app brengt ouders met een oppasbehoefte en oppassers in de buurt met elkaar in contact. Betalen kan contant maar kan ook via de app. Om aan de app de verdienen rekent airBsit per babysitting15 minuten extra in rekening.

Kinderopvang Humanitas lanceerde in de zomer van 2015 de website ‘Oma’s Oppastas’. Dit is een digitaal platform waar (oppassende) grootouders kennis kunnen opdoen en ervaringen delen. Lees meer

Lees meer over de app >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.