Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe financiële bijeenkomsten gastouderbureaus

Marianne Velsink
Wegens succes herhaalt Kennisnetwerk Gastouderopvang (KNGO) de financiële voorlichtingsbijeenkomsten voor gastouderbureaus. In het najaar van 2016 volgt er een nieuwe ronde bijeenkomsten.
Financiële voorlichting gastouders.jpg
Niet alle gastouders benutten financiële voordelen via Belastingaangifte of verzekeringen.

Niet alle gastouders en gastouderbureaus profiteren van mogelijke financiële voordelen. Zo zijn er nog altijd gastouders die geen Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven hebben of geen kennis hebben van andere voordelige verzekeringen. Ook zijn er ondernemersvoordelen van de Belastingdienst waar gastouders nog geen gebruik van maken. Dit kan leiden tot teruggaven aan de gastouder van 8.000-25.000 euro. KNGo organiseert de bijeenkomsten in eerste instantie voor gastouderbureaus. Zij kunnen zelf gastouders benaderen om aan te sluiten en dit melden bij KNGO.

Training gastouderbureaus

Tijdens de bijeenkomst geeft KNGO basisinformatie over ondernemerschap. FAGON gaf het afgelopen jaar financiële voorlichting. ‘Beter ondernemerschap draagt bij aan de professionalisering van het beroep van de gastouder’, schrijft KNGO bij de aankondiging van de nieuwe bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor gastouderbureaus.. Op 17 oktober staat er al een training vast voor bemiddelingsmedewerkers en houders van gastouderbureaus. Zij kunnen met de opgedane kennis een brug slaan naar gastouders.

Aanmelden

Gastouderbureaus die graag een financiële voorlichtingsbijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via inschrijving@kngo.nl. Bemiddelingsmedewerkers en houders van gastouderbureaus die interesse hebben in de training op 17 oktober (in Utrecht) kunnen zich ook aanmelden via dit mailadres.

Lees meer op kngo.nl

Als gastouders nu gebruik maken van de ondernemersaftrek, kan hen dit duizenden euro’s opleveren. Dit stelde MTH Kennisgroep Kinderopvang onlangs. Lees meer over deze tip

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.