Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw in Rotterdam: Montessori-peutergroep in schoolgebouw

Marianne Velsink
Steeds meer scholen en kinderopvangorganisaties slaan de handen ineen en zetten gezamenlijke peutergroepen op om kinderen beter op het basisonderwijs voor te bereiden. Dat gebeurt ook in Terbregge (Rotterdam) waar Kinderopvang BijDeHand en de Montessorischool Terbregge een ‘Montessori-peutergroep’ zijn gestart.
Fotolia

Dit meldt het Rotterdams Onderwijs Magazine op de website. De peuteropvang vindt plaats in een lokaal van de Montessorischool. Het idee is dat peuters kennismaken met de Montessori-gedachte ‘help mij het zelf te doen’. Twee pedagogisch medewerkers van BijDeHand volgden een opleiding om meer bekend te raken met Montessori.

Doorgaande lijn

In de speciale Montessorigroep raken kinderen al vroeg vertrouwd met de gebruiken, rituelen en werkwijze van de Montessorigedachte. Dat houdt in dat peuters worden gestimuleerd om zelfstandig te zijn. De pedagogische uitgangspunten van de school en de kinderopvang zijn op elkaar afgestemd. Op die manier hopen de twee organisaties dat er een doorgaande lijn is voor kinderen. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers versterken hun samenwerking.  Peuters kunnen al wennen aan het gebouw waar ze straks ook naar school gaan.

De Groningse kinderopvangorganisatie Klein Eiland wil kleuters juist langer in de kinderopvangsetting houden. Daar startte afgelopen maand juist een groep speciaal voor kinderen van 3,5-5 jaar oud (met 5 jaar zijn kinderen officieel pas leerplichtig in Nederland). Lees meer over dit initiatief

Bron: Rotterdams Onderwijs Magazine

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.