Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nationale Voorleesdagen: doen jullie mee?

Frida Noordzij
De Nationale Voorleesdagen staan voor de deur: van 23 januari tot en met 2 februari is er landelijk extra aandacht voor het belang van (voor)lezen. Woensdag 23 januari vindt de aftrap plaats met Het Nationale Voorleesontbijt.
Fotalia

Traditiegetrouw leest H.K.H. Prinses Laurentien voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar op de Corantijnschool in Amsterdam, waar ook de auteur van het prentenboek van het jaar, Een huis voor Harry, bij zal zijn.

Bekende Nederlanders

Daarnaast lezen bekende en onbekende Nederlanders kleuters voor op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, bibliotheken en scholen. Onder hen zijn Lieke van Lexmond, Daphne Deckers, Jesse Klaver en ministers Hugo de Jonge en Arie Slob.

Prentenboek van het jaar

Voor wie het prentenboek van het jaar graag wil aanschaffen voor de opvanglocatie: een mini-editie is tijdens De Nationale Voorleesdagen tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar bij de boekhandel, inclusief de gratis app. Daarin zijn vijf vertalingen beschikbaar van het prentenboek, om zo het voorlezen in meertalige groepen te stimuleren. De luisterboeken zijn beschikbaar in het Arabisch, Engels, Frans, Nederlands, Spaans en Turks en zijn ingesproken door bekende Nederlanders in de taal van hun roots.

Kalender en tips

Organiseren jullie een Voorleesontbijt? Zet deze dan op de kalender. Op zoek naar inspiratie? Bekijk de activiteitenlijst waarop allerlei evenementen staan die tijdens de Voorleesdagen plaatsvinden. Klik hier voor meer informatie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.