Kritische vragen over achterstandenbeleid beantwoord

Het herijken van het onderwijsachterstandenbeleid leidt tot veel vragen. Zo ook bij de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap die voorafgaand aan het Kamerdebat maar liefst 87 vragen op minister Slob van Onderwijs afvuurt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Vanaf 2020 is er in totaal € 486 miljoen euro beschikbaar om taalachterstanden bij kinderen aan te pakken. De afgelopen jaren kregen vooral grote gemeenten veel middelen om taalachterstanden aan te pakken. Nu zijn de kleine gemeenten aan de beurt. Maar hoe het geld precies verdeeld moet worden vanaf 1 januari 2019, daar is het kabinet niet over uit. Minister Slob van Onderwijs presenteerde in zijn brief onlangs daarom vijf mogelijke scenario’s om geld anders over doelgroepkinderen te verdelen. De Kamer mag meebeslissen welk scenario het wordt.

Verruiming VVE-aanbod

Tegelijkertijd heeft het kabinet in het Regeerakkoord aangekondigd dat het VVE-aanbod

0
382

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.