Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MIK Kinderopvang fuseert met welzijnspartner

MIK Kinderopvang, met 70 locaties in Zuid-Limburg, gaat fuseren met PIW Groep. Samen willen de partners het kinderopvangaanbod versterken en uitbreiden. Ook zetten zij in op de ontwikkeling van jongeren tot 23 jaar.
iStock

Door de fusie ontstaat de grootste kinderopvangorganisatie in Zuid-Limburg, met 89 locaties waar ruim vijfduizend kinderen worden opgevangen. Interim bestuurder en woordvoerder voor beide organisaties Karel van Rosmalen: ‘Als middelgrote kinderopvangorganisatie voelen we het als er grote bewegingen zijn in de markt. Nu we partners worden met de PIW Groep krijgen we nieuwe mogelijkheden. Die willen we graag benutten.’

PIW Groep

De huidige PIW Groep bestaat uit verschillende stichtingen, waaronder Spelenderwijs, Partners in Welzijn, Centrum voor Jeugd en Gezin, Ecsplore en Knooppunt Informele Zorg.

Ontwikkeling

MIK-PIW Groep gaat zich naast de kinderopvangactiviteiten ook richten op de ontwikkeling van jongeren tot 23 jaar en zij gaat ouders bijstaan in de opvoeding. “Het doel van de fusie is om de dienstverlening te versterken en nog beter te kunnen samenwerken met onze stakeholders: namelijk ouders, scholen, gemeentes en overige partners in het sociale domein. Daarnaast gaan we innovatieve programma’s opzetten”, meldt MIK in berichtgeving aan direct betrokkenen.

Academie

Een van die innovatieve programma’s is het starten van een eigen academie, samen met opleiders in de regio. ‘We gaan meer doen om onze eigen mensen op te leiden. Daarbij kan het gaan om scholing, om- en bijscholing.’ Als voorbeeld noemt Van Rosmalen onderwijsassistenten. ‘Ook die beroepsgroep heeft last van conjunctuurgolven. We willen nog beter afstemmen wat nodig is in de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs, en willen onze medewerkers breder opleiden zodat ze bijvoorbeeld aan het werk kunnen als onderwijsassistente én als pedagogisch medewerker. We hopen zo ook het werken in de kinderopvang aantrekkelijker te maken en daardoor meer personeel te werven waar nodig.’ De nieuwe organisatie is gestart met het werven van een bestuurder en leden voor de raad van toezicht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.